Spøkelsesmarengs
Skummelt gode spøkelsesmarengs!
Disse sprudlende marengsspøkelsene vil glede både små og store kakemonstre! De passer perfekt til Halloween-gjestene, og er kjempemorsomme å lage sammen med barna.
Dekorer spøkelsene med godteriøyne, smeltet sjokolade eller konditorfarge, og form marengsspøkelsene i hvilken fasong du vil. De blir garantert en suksess uansett om du velger å følge oppskriften, eller former etter fri fantasi!
Denne oppskriften fra Matprat.no er så enkel, og de viser seg perfekt hver gang!
30 porsjoner
- 3 stk romtemperert eggehvite
- 0,25 ts salt
- 0,25 ts sitronsaft
- 225 g sukker
- 0,25 ts sort konditorfarge til pynt, (eventuelt smeltet sjokolade)
![gutt-bake](https://mlq08rj124mj.i.optimole.com/w:452/h:432/q:mauto/f:best/https://superdino.no/wp-content/uploads/2020/10/gutt-bake.jpg)
SLIK GJØR DU
Gni inn piskebollen med litt salt og noen dråper sitron. Ha i eggehvite og 1/3 av sukkeret og pisk på middels til høy hastighet. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt.
Når marengsen har blitt luftig og stiv, ha den i en sprøytepose med rund tip (størrelse 10). Sprøyt ut marengs i små topper på et bakepapirkledd stekebrett. Sett marengsen i stekeovn på 60-70 °C i ca. 2 timer slik at marengsen tørker.
Bruk en tannpirker eller tynn malepensel, og tegn på øyne til de små spøkelsene.
TIPS!
Start med en ren og helt tørr bolle og visp. Selv litt fuktighet kan gjøre at marengsen ikke blir stiv.
Når du skiller eggehvite fra plomme. – pass på at det ikke kommer noe eggeplomme inn i eggehviten.
Bruk romtempererte egg.
Bland sukkeret sakte inn.
Når marengskakene er ferdigstekt; slå av ovnen og ikke åpne ovnsdøren. La kakene avkjøles i ovnen i minst 2 timer.
Lag de selv hvis du tør, men du er herved advart – de er skremmende gode …